Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο



Την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας από τους μυκηναϊκούς χρόνους μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, ξετυλίγει η έκθεση «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η οποία θα φιλοξενηθεί από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου 2012, στο Λούβρο.
Η έκθεση, που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 αριστουργήματα, αποτελεί καρπό συνεργασίας ελλήνων και γάλλων ειδικών, έχει πρωταρχικό στόχο να συστήσει στο γαλλικό και διεθνές κοινό του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου τον αρχαιολογικό πλούτο του ελληνικού Βορρά, κληρονομιά της Ευρώπης εν πολλοίς άγνωστη ακόμη, λόγω των αλλεπάλληλων σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων και ανακαλύψεων των τελευταίων 30 χρόνων στη Μακεδονία.
Στην έκθεση, εκτός των αρχαιοτήτων που θα δανείσει το υπουργείο Πολιτισμού, θα περιλαμβάνονται και μακεδονικές αρχαιότητες που υπάρχουν στις συλλογές του Λούβρου από τον 19ο αιώνα, αλλά και από τον Α' παγκόσμιο πόλεμο από τις εκστρατείες του Στρατού της Ανατολής, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε έκθεση του εξωτερικού.
Επιπλέον, ως αντίδωρο, το Λούβρο θα δανείσει το 2012 στη Θεσσαλονίκη, και ειδικότερα στα πέντε μουσεία της πόλης, κορυφαία αριστουργήματα των συλλογών του.
Γιγάντιες φωτογραφικές πινακίδες (μπάνερς) έχουν αναρτηθεί από την περασμένη εβδομάδα (τρεις μήνες σχεδόν πριν τα εγκαίνια) στις δύο κύριες όψεις του Λούβρου εξαγγέλλοντας και σηματοδοτώντας τη μεγίστης σπουδαιότητας έκθεση, που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός του φετινού παρισινού φθινοπώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου