Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Μαραθώνας -- Πολύτιμη βοήθεια στην μάχη των πυρκαγιών από 50 εθελοντές


Τη βοήθεια και τη συνδρομή του Ε.Σ.Ε.Π.Α. του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών, της μεγαλύτερης εθελοντικής οργάνωσης Πολιτικής Προστασίας στη χώρα, θα έχει ο Δήμος Μαραθώνος μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διαφύλαξη του πλούσιου πευκοδάσους του Δήμου.
Ήδη 50μελής ομάδα του Ε.Σ.Ε.Π.Α. ειδικά εκπαιδευμένη ,αποτελούμενη από 20 εθελοντές από την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία καθώς και 30 Έλληνες εθελοντές, με 10 οχήματα ειδικά εξοπλισμένα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών συμμετέχει κι αυτή, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Σώμα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του Δήμου, στο δύσκολο έργο της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης της περιοχής.
Στη συνεργασία του με το Ε.Σ.Ε.Π.Α. από πλευράς του ο Δήμος Μαραθώνος έχει αναλάβει τη φιλοξενία των εθελοντών σε κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα καθώς και τη διάθεση των καυσίμων για τα οχήματα.
Σε ειδική τελετή που έγινε στο χώρο της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνος κ.κ. Βασίλης Μεγαγιάννης και Χρήστος Στάμος καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τους εθελοντές και τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ε.Π.Α. κ. Νίκο Σαχινίδη.
Σε δήλωσή του ο κ. Νίκος Σαχινίδης μεταξύ άλλων είπε: «Βλέποντας το πολύ σοβαρό έργο που καταβάλλεται από το Δήμο Μαραθώνος στη δασοπροστασία της περιοχής, αποφασίσαμε να συνδράμουμε κι εμείς με τον τρόπο μας. Δήμοι σαν το Δήμο Μαραθώνος αποτελούν για μας ένα ιδανικό περιβάλλον για να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου