Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πρόγραμμα προστασίας της Βόλβης και της Κορώνειας

Δράσεις παρακολούθησης της πανίδας και της χλωρίδας στις λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, δειγματοληπτικές μετρήσεις για την ποιότητα και την ποσότητα των επιφανειακών υδάτων στις λίμνες, τα ρέματα και τα μικρά ποτάμια της περιοχής, αλλά και ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και φύλαξης του εθνικού πάρκου προβλέπει έργο που προωθεί ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης για το επόμενο χρονικό διάστημα.



Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, Δήμητρα Μπόμπορη, πρόκειται για δράση που υλοποιούν όλοι οι φορείς διαχείρισης για τις περιοχές που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να παραθέτουν στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση της Ελλάδας αναφορικά με την τήρηση των ευρωπαϊκών οδηγιών για το δίκτυο Natura 2000.


Έτσι, στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για το σχετικό έργο, που έχει ήδη λάβει μια πρώτη πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους και η εκκίνηση των πρώτων αναθέσεων υπολογίζεται σε περίπου έξι μήνες.


Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της εποπτείας που ασκεί ο φορέας στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι, κατά τους οποίους διαπιστώνονται συχνά παράνομες δραστηριότητες, όπως η εναπόθεση βοθρολυμάτων από βυτιοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου