Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Aγάλματα του 2oυ αιώνα μ.Χ ανακαλύφθηκαν στα κατεχόμενα

Τρία αγάλματα του δεύτερου αιώνα μ.Χ ανακαλύφθηκαν στα κατεχόμενα, μετά από ανασκαφές  που διενεργεί στην αρχαία Σαλαμίνα, το λεγόμενο υπανεπιστήμιο ανατολικής Μεσογείο( **Το  τάγμα του Γκιουλέν έχει αγοράσει πρόσφατα όλα τα διάφορα ιδρύματα προπανεπιστημιακής αγωγής στα ...Κατεχόμενα του λεγόμενου «Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου) με τον Πανεπιστήμιο της Άγκυρας

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τις ανασκαφές 10 μέρες πριν είχε ανακαλυφθεί στο χώρο των Ρωμαϊκών λουτρών το άγαλμα μιας γυναίκας. Στον ίδιο χώρο, σημειώνεται, ανακαλύφθηκαν και τα τρία αγάλματα.

Την ανακοίνωση έκανε σε διάσκεψη Τύπου ο ''πρύτανης'' του λεγόμενου πανεπιστημίου ανατολικής Μεσογείου, Αμπντουλάχ Οζτοπράκ, σημειώνοντας ότι μέσα σε 10 μέρες έχουν βρεθεί συνολικά 4 αγάλματα. Μέλος της ομάδας, η Αϊτσά Οζκάν ανέφερε ότι η ανεύρεση των αγαλμάτων έχει αυξήσει τις ελπίδες για την προοπτική πλούσιων ιστορικών ευρημάτων στα Ρωμαϊκά λουτρά.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν για το καλοκαίρι στις 25 Ιουλίου, πρόσθεσε και πρόθεσή τους είναι του χρόνου να αναπαλαιώσουν τα Ρωμαϊκά λουτρά ώστε να γίνουν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

SigmaLive/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου