Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Προσωρινό δικαστικό μπλόκο σε διακοπή ηλεκτροδότησης



Προσωρινό δικαστικό μπλόκο σε διακοπή ηλεκτροδότησης
Απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης για μη πληρωμή του τέλους ακινήτων, σε συγκεκριμένη κατοικία, εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Οι ιδιοκτήτες της εν λόγω κατοικίας δεν πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το ειδικό τέλος ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.
Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το «υπέρογκο» ποσό για το ειδικό τέλος.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για απόφαση «πιλότο» και με βάση την οποία, ουσιαστικά, το κράτος θα οδηγηθεί σε ρύθμιση.
Όπως είπε, το συγκεκριμένο λάθος στο ειδικό τέλος ακινήτων, που προσδιορίστηκε στην οικογένεια -για την οποία εκδόθηκε απόφαση- συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών ρεύματος στη Μεσσηνία.
Ανέφερε ακόμη ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγεικαι θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων. Όπως διευκρίνισε, ότι θα καταθέσει ομαδικές προσφυγές που θα αφορούν ανέργους, πολυτέκνους και ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου