Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

«Ο Παπανδρέου κυβερνά λίγο ακόμη…» Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ


«Ο Παπανδρέου κυβερνά λίγο ακόμη…» Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ

Στραμμένα στην Ελλάδα τα μάτια όλου του κόσμου, που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις καθώς καθορίζουν το μέλλον της Ευρωζώνης και – πλέον- την διεθνή οικονομία.
Την άποψη ότι ο Παπανδρέου χθες φαινόταν γεμάτος αυτοπεποίθηση και περηφάνια για όσα είχε καταφέρει, υποστηρίζει στο κύριο άρθρο του το γερμανικό Spiegel, προσθέτοντας ότι «δεν έμοιαζε με έναν πολιτικό που τελειώσε η καριέρα του».
Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να του ζητήσει τον σχηματισμό ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος, προσθέτοντας ότι το πώς θα γίνει αυτό είναι εξαιρετικά θολό. «Ποιος ξέρει τι θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες;» αναφέρει ο συντάκτης τονίζοντας ότι η αβεβαιότητα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα δεν έχει αρθεί.
Το Reuters αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός επιβίωσε της ψήφου εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο το Σάββατο, αποφεύγοντας τις πρόωρες εκλογές που θα τορπίλιζαν το «πακέτο» βοήθειας προς την Ελλάδα και θα επιδείνωναν την κρίση του ευρώ.
Προσθέτει ωστόσο ότι η χώρα παραμένει σε αστάθεια – πολιτική και οικονομική – καθώς ο πρωθυπουργος κέρδισε την ψήφο, παρακάμπτοντας την ανταρσία λέγοντας ότι θα παραμερίσει και θα τερματίσει τη θητεία του.
«Ο Παπανδρέου κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά θα παραιτηθεί» αναφέρει ο Guardian για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Προσθέτει ότι ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε να παραμερίσει για να περάσει μπροστά μία νέα κυβέρνηση «ευρύτερης αποδοχής» που θα έχει επικεφαλής «τον επί μακρόν πολιτικό του αντίπαλο», Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου