Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γιατί καθυστερεί η ομιλία Παπανδρέου


Εξετάζει ακόμα και αλλαγή του βασικού σεναρίου για κυβέρνηση συνεργασίας

Έντονο παρασκήνιο, διαρκείς διαβουλεύσεις, και παζάρι διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι η εικόνα, που εξακολουθεί να επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η ομιλία του πρωθυπουργού, που είχε μετατεθεί για τις 20:00, δεν έχει ακόμα αρχίσει. 

Η διαρροή του σεναρίου για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Γιώργο Παπανδρέου να παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που μετέδωσε το 24h.gr, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τόσο από πρωτοκλασάτα στελέχη, όσο και από βουλευτές, ενώ δεν την υποδέχθηκαν ζεστά ούτε στη λεωφόρο Συγγρού, στη Νέα Δημοκρατία. 

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, καθώς πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει, άμεσα ή έμμεσα, ότι αν ο πρωθυπουργός δεν παραιτηθεί, θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση. 

Όλα αυτά, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, σε ότι αφορά τη θετική έκβαση του σεναρίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή την ώρα εξετάζεται και αλλαγή πλεύσης από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μελετά με τους στενούς του συνεργάτες εναλλακτικά σενάρια.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από τους βασικούς λόγους, που ανακοινώθηκε ότι η ομιλία του Γ. Παπανδρέου μετατίθεται 3,5 ώρες νωρίτερα, ήταν και για να σταματήσει ο ορυμαγδός δηλώσεων από τους βουλευτές στο περιστύλιο της Βουλής. Ο στόχος αυτός, όμως, δεν επιτεύχθηκε, καθώς οι περισσότεροι έκαναν εμφανή την παρουσία τους στα παράθυρα των τηλεοπτικών δελτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου