Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γήπεδο στο Καστελλόριζο μέσω… Πλατινί




Του Ανδρέα Λεκάκη (*)

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού στο μικρό όσο και πανέμορφο Καστελλόριζο είναι πολύ πιθανό να έχουν την ευκαιρία σε λίγο καιρό να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες σε ένα ολοκαίνουριο γήπεδο στο νησί, για την κατασκευή του οποίου θα έχει μεσολαβήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί!
Μάλιστα, καλά διαβάσατε, ο Μισέλ Πλατινί, θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και από το 2007 ο έκτος πρόεδρος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενδέχεται να μεσολαβήσει έτσι ώστε να αποκτήσει το ακριτικό Καστελλόριζο ένα δικό του γήπεδο, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του νησιού, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά τους.
Συνδετικός κρίκος μεταξύ του νησιού και του Πλατινί είναι ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο άνθρωπος που βρίσκεται στο υψηλότερο διοικητικό πόστο από κάθε άλλον Έλληνα ποδοσφαιρικό παράγοντα αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ και δεξί χέρι του Πλατινί, έχει επισκεφθεί πολλάκις το Καστελλόριζο, το οποίο και τον έχει γοητεύσει, γνωρίζει τις ανάγκες των κατοίκων για ένα γήπεδο και έχει κάνει τις αναφορές του στον 56χρονο πρόεδρο. Μάλιστα, την περσινή χρονιά ο Πλατινί ήταν να επισκεφθεί το νησί, κάτι που όμως τελικά δε συνέβη.
Εάν, τελικά, δρομολογηθεί η κατασκευή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Καστελλόριζο, αυτό πιθανότατα θα γίνει στην τοποθεσία Μανδράκι, δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι του νησιού. Να σημειωθεί πως στο νησί υπάρχει μόνο ένα μικρό γήπεδο με διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες του 5x5, καθώς και μόνο μία μπασκέτα στο μοναδικό σχολείο του Καστελλόριζου. Όσον αφορά τώρα το μπάσκετ, η μελέτη για την κατασκευή ενός γηπέδου έχει ολοκληρωθεί, με το κόστος να ανέρχεται περίπου στα 15.000 ευρώ, ενώ για το λόγο αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί η προ λίγων ημερών επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια, περιφερειακού συμβούλου Αττικής, αναπληρωτή προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην μπασκετμπολίστα.
Το ενδιαφέρον, πάντως, του Μισέλ Πλατινί για το Καστελλόριζο αποτελεί τιμή για το ακριτικό μας νησί, αυτήν την εσχατιά της Ελλάδος και επομένως της Ευρώπης. Άλλωστε, εάν πραγματοποιηθεί τελικά η κατασκευή του γηπέδου με τη συμβολή του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, θα είναι μία σημαντική ενίσχυση για τη χώρα μας από την ΟΥΕΦΑ, τη στιγμή που ο Πλατινί έχει ως τώρα ασχοληθεί με την Ελλάδα μόνο για θέματα βίας αλλά και στημένων αγώνων.

(*) Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», την Κυριακή, 9.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου