Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου



6ο Θερινό Σχολείο  ‘Συνάντησε το Μέλλον σου’
( 27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, 2011)
Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα Meet Your Future θα γίνονται αποδεκτές έως και την  17η Ιουνίου 2011.

Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων 2011
 
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Athens Information Technology (ΑΙΤ) διοργανώνει το θερινό σχολείο με τίτλο Meet Your Future, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Το θερινό αυτό πρόγραμμα προσφέρει στους μαθητές μοναδικές ευκαιρίες τόσο για να γνωρίσουν τεχνολογίες αιχμής στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, όσο και για να λύσουν απορίες σε σχέση με σπουδές, επαγγέλματα και καριέρες που άπτονται των νέων τεχνολογιών.
Το πρόγραμμα αποτελεί πλέον ένα θεσμό του ΑΙΤ, ο οποίος εξελίσσεται  διαρκώς αξιοποιώντας συστάσεις, σχόλια και εμπειρίες από τη διογράνωση των προηγούμενων προγραμμάτων Meet Your Future (2006, 2007, 2008, 2009, 2010), στα οποία έχουν λάβει μέρος περισσότεροι από 300 μαθητές από πολλά σχολεία της χώρας μας. Το 6ο θερινό σχολείο Meet Your Future θα έχει διάρκεια μιας εβδομάδας και θα λάβει χώρα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΑΙΤ στην Παιανία.
Σε θεματικό επίπεδο θα περιλάβει παρουσιάσεις πάνω σε επίκαιρα τεχνολογικά αντικείμενα με έμφαση στη βιοπληροφορική, στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, στο διαδίκτυο των αισθητήρων και των αντικειμένων, στις «πράσινες» τεχνολογίες πληροφορικής, αλλά και στην επόμενη γενιά των διαδικτυακών εφαρμογών. Σε όλα τα παραπάνω αντικείμενα οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις από διακεκριμένους καθηγητές αλλά και να δουν εργαστηριακές επιδείξεις πρωτότυπων εφαρμογών σε τομείς που επηρρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπονήσουν μικρές πρακτικές ασκήσεις (π.χ. δημιουργία ιστολογίου ή/και τμημάτων ηλεκτρονικής εγκυκλοπέδιας, ανάλυση εικόνων με χρήση υπολογιστή) με στόχο την εξοικίωσή τους με πτυχές δημοφιλών και ευρέως χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών.
Πέρα από απλή και εύληπτη διδασκαλία τεχνολογιών αιχμής, το Meet Your Future θα δώσει έμφαση και στο συστηματικό και στοχευμένο επαγγελματικό προσανατολισμό των συμμετεχόντων, σε σχέση με ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων που επηρρεάζονται έμμεσα ή άμεσα από τις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση των τρόπων με τους οποίους η πληροφορική μεταχηματίζει κλασσικά επαγγέλματα (όπως π.χ. αυτά του γιατρού, του οικονομολόγου, του μηχανικού, του διαφημιστή), αλλά και δημιουργεί νέους ρόλους. Η παρουσίαση των επαγγελμάτων και η συσχέτισή τους με κατευθύνσεις σπουδών θα πραγματοποιηθεί τόσο από ακαδημαϊκούς, όσο και από στελέχη της αγοράς με εμπειρία στα σχετικά θεματικά αντικείμενα.
Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν σε καθημερινή βάση τόσο με τους mentors τους (δηλ. καθηγητές, ακαδημαϊκούς, στελέχη εταιριών, σύμβουλους καριέρας), αλλά και με τους συμμαθητές τους καθώς στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργούνται πάντα φιλικές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Τα προγράμματα Meet Your Future έχουν αξιολογηθεί όλα τα τελευταία χρόνια πολύ θετικά τόσο από μαθητές όσο και από γονείς, ενώ τα σχόλια των συμμετεχόντων αξιοποιούνται για τη συνεχή βελτίωση του σχεδιασμού και της οργάνωσης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης:Παρουσίαση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων καθώς και των επιπτώσεών τους στη ζωή μας, από καθηγητές του AIT.
Επιδείξεις υποδομών και εφαρμογών στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Athens Information Technology.
Μικρές πρακτικές ασκήσεις που θα επιτρέψουν στους μαθητές να οξύνουν το πνεύμα τους, να συνεργαστούν και να προβληματιστούν σε σχέση με τα όσα τους παρουσιάζονται.
Επίσκεψη των μαθητών στην INTRACOM με στόχο να γνωρίζουν τη δομή μιας εταιρίας αλλά και πτυχές της παραγωγικής διαδικασίας και της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας.
Σύντομες ζωντανές οπτικοακουστικές συνδέσεις με κορυφαία εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα (π.χ. Harvard, Carnegie Mellon University), στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές θα ξεφύγουν από τα όρια της χώρας μας και θα πάρουν μια γεύση από το παγκοσμιοποιημένο τοπίο στους χώρους πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.
Κοινωνικές εκδηλώσεις με στόχο την καλλιέργεια των φιλικών/ διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν:
Το πρόγραμμα απευθύνεται πρωταρχικά σε τελειόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μπορούν όμως να συμμετέχουν και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές λυκείου και φοιτητές στα πρώτα έτη της φοίτησής τους, ανεξάρτητα από το επιστημονικό τους υπόβαθρο. Αν και η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων θα βασιστούν στην ελληνική γλώσσα, η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι γενικά επιθυμητή. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος Meet the Future.

Ημερήσιο Πρόγραμμα
Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.
Κόστος συμμετοχής – ΥποτροφίεςΤο κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 170€ και καλύπτει δίδακτρα, σημειώσεις, γεύματα και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
To Athens Information Technology αποτελεί ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό: σε συμφωνία με την πολιτική που διέπει όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματά του θα παρέχει (πλήρεις και μερικές) υποτροφίες σε μαθητές με υψηλές επιδόσεις και περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Δήλωση συμμετοχής

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα Meet Your Future θα γίνονται αποδεκτές έως και τη Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011. Συνίσταται η έγκαιρη υποβολή αίτησης, μια και οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, έως την πλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.
Δηλώστε συμμετοχή on-line πατώντας εδώ.
Πρόγραμμα Καθημερινών Δρομολογίων
Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα καθημερινών δρομολογίων θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 
κα. Λάρα Μπαρμπούρ (Recruitment Manager)
T: 2106682704, email:  lbar@ait.edu.gr
Δρ. Γιάννης Σολδάτος (Summer School Director)
T: 2106682759, email:  jsol@ait.edu.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου