Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η επίσκεψη της Ακαδημίας Αθηνών στις Κροκεές.



Επίσκεψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του Νικηφόρου Βρεττάκου, τις Κροκεές,  αλλά και τη γενέτειρά του, Πλούμιτσα, πραγματοποίησε το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011.



Με θετικές εντυπώσεις έφυγαν από τις Κροκεές τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και του Κέντρου Ελληνικής Φιλοσοφίας, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 , ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Ευρώτα κου Γρυπιώτη.
  Ειδικότερα, εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων επισκέφθηκαν της Κροκεές και τη γενέτειρα του αείμνηστου Νικηφόρου Βρεττάκου, Πλούμιτσα, συνοδευόμενοι από τους αντιδημάρχους κκ. Ηλία Παναγιωτακάκο, Δημήτρη Διαμαντάκο και Παναγιώτη Παυλάκη.
  Τους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχθηκαν, επίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, το Τοπικό Συμβούλιο Κροκεών και εκπρόσωποι των φορέων.
  Κατά την προσφώνηση που απηύθυνε ο κ. Παναγιωτακάκος ευχαρίστησε τα μέλη και τον πρόεδρο του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών, για την παρουσία τους στις Κροκεές.
  Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή στις Κροκεές, τον Κροκεάτη Λίθο, το ελαιόλαδο ΠΟΠ και την παρουσία της Φιλαρμονικής, η οποία μετρά σχεδόν έναν αιώνα.
  Ιδιαίτερη μνεία στο έτος Νικηφόρου Βρεττάκου (2012) και την Πλούμιτσα, έγινε από τον καθηγητή κ. Ατσαβέ, ο οποίος  μίλησε για το έργο και την παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός.
  Κατά την αντιφώνησή του, ο ακαδημαϊκός κ. Μουτσόπουλος αναφέρθηκε στο Δήμο Ευρώτα με θερμά λόγια, ενώ ιδιαίτερα τόνισε τη δραστηριότητα που παρουσιάζει η κωμόπολη των Κροκεών.
  Δήλωσε, ταυτόχρονα, ότι θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερη αναφορά στην Ακαδημία Αθηνών, τόσο για τη Φιλαρμονική όσο και για το ελαιόλαδο.
  Τέλος, ο κ. Μουτσόπουλος ανέφερε ότι, με την ευκαιρία του «έτους Νικηφόρου Βρεττάκου», θα λάβει χώρα σχετική εκδήλωση και στις Κροκεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου