Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ελαιόλαδο κατά των εγκεφαλικών επεισοδίων


Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν στις σαλάτες και στο μαγείρεμα αρκετό ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, έχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό.
Σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, θα πρέπει να υπάρξουν νέες συστάσεις για την ημερήσια διατροφή, ώστε να αποφεύγονται τα εγκεφαλικά στα άτομα άνω των 65 ετών.
Τα εγκεφαλικά είναι τόσο συχνά στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος αποφυγής τους, αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας.


Πηγή Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου