Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Λέσχη Ανάγνωσης της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» τιμά το Ν. Βρεττάκο


Στις 27-29 Ιουλίου
Τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο τιμά φέτος η Λέσχη Ανάγνωσης της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου...στις 27-29 Ιουλίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΦΝ στο Φιλώτι. 

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) έχει ανακηρύξει το 2012 ως έτος Βρεττάκου με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. 

https://www.facebook.com/Nikiforos.Vrettakos

Στην κύρια ετήσια εκδήλωσή της η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη θα τελέσει επίσης λογοτεχνική βραδιά μνήμης για δύο μεγάλους Ναξιώτες, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη και τον Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη, που έφυγαν πέρυσι από τη ζωή.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Ιουλίου, ώρα 20:15
• Εγκαίνια έκθεσης του ΕΚΕΒΙ για το Νικηφόρο Βρεττάκο.
• Λογοτεχνική βραδιά για το έργο του μεγάλου μας ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου. Ομιλητές: Ο Κώστας Βρεττάκος, γιος του ποιητή, ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης, εκδότης του περιοδικού «Η Λέξη» εργογράφος του Νικηφόρου Βρεττάκου και ο Γιώργος Ανωμερίτης.
• Προβολή ταινίας.

Σάββατο 28 Ιουλίου, ώρα 20:15
«Το ποιητικό έργο του Καμπανέλλη και του Μαγκάκη μέσα από τον θεατρικό και πολιτικό τους λόγο»: Ομιλητές: Ο νομικός και συγγραφέας Αντώνης Βγόντζας και οι Γιώργος Ανωμερίτης, Αντώνης Τζιώτης και άλλοι ειδικοί καλεσμένοι για το έργο των δύο μεγάλων Ναξιωτών. 

Θα προβληθούν ταινίες από τη ζωή και το έργο τους.

Κυριακή 29 Ιουλίου, ώρα 20:30
• Μουσική σε ποίηση Βρεττάκου και Καμπανέλλη (Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκου, Παπαστεφάνου).
• Προβολή της κλασικής ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου «Η Στέλλα» σε σκηνοθεσία Μιχ. Κακογιάννη, η οποία είναι βασισμένη στο έργο του Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου