Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι Έλληνες μπορούν - Greeks Can, μια εκστρατεία για την Ελλάδα



Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο της εκστρατείας... «οι Έλληνες μπορούν – Greeks Can!» παρουσιάζουν την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, 20:00-22:00, στο Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τρεις προσεγγίσεις για ένα αλλιώτικο τρόπο να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε το χώρο που ζούμε και δουλεύουμε.

Οι Στέφανος Παλλαντζάς (Project15), Andrew Clements (Οικοστεγες) και Θανάσης ∆εμίρης (FluxOffice) μιλούν για την πρωτοποριακή και βραβευμένη δουλειά Ελληνικών επιχειρήσεων στο σχεδιασμό χώρων.

Ο Θανάσης Δεμίρης, με αφορμή την πρόσφατα βραβευμένη μελέτη για ένα θέατρο πάνω από μία αρχαιολογική ανασκαφή, μιλά για τη σημασία του τόπου, του τοπίου και της δυνατότητας μετασχηματισμού του χώρου”

Ο Andrew Clements μιλάει για τις πράσινες στέγες και το όραμα του η Αθήνα από το Λυκαβηττό να μοιάζει με ένα μεγάλο κήπο. Μιλάει ακόμα για τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το κλίμα και τη χλωρίδα, που μπορούν να την καταστήσουν εξαγωγική δύναμη στο αντικείμενο αυτό.

Ο Στέφανος Παλλαντζάς εξηγεί πως εκμεταλλευόμενοι το μεσογειακό κλίµα και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, τις παραδοσιακές τεχνικές αιώνων αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες στην κατασκευή, µπορούµε να εξασφαλίζουµε τη θέρµανση και την ψύξη του σπιτιού µας καταναλώνοντας όση ενέργεια χρησιμοποιεί ένα πιστολάκι µαλλιών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι θεατές συζητώντας με τους ομιλητές θα σχεδιάσουν, ζωντανά, στη σκηνή, πράσινα κτίρια και πόλεις που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Θα προβληθούν επίσης video σχετικά με το χώρο που ζούμε, τα πράσινα κτίρια και τις πράσινες στέγες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου