Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Λευκάδα | Σημαντικές προσπάθειες για την προστασία των αδέσποτων



undefined
Σημαντικές κινήσεις υπέρ της προστασίας των ζώων έχει κάνει το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, μια μικρή εθελοντική φιλοζωϊκή ομάδα που έχει αναλάβει την προστασία και πλήρη μέριμνα για τα αδέσποτα του νησιού. Ο Δήμος τον Αύγουστο γέμισε την πόλη και χωριά του νησιού, με αφίσες, που προέτρεπαν τους κατοίκους να φροντίζουν τα μικρά ζώα και να τους παρέχουν νερό, αφήνοντάς το έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους.
Σύμφωνα με δηλώσεις μελών της φιλοζωικής οργάνωσης, η καμπάνια έτυχε πολύ μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο, αφού σχεδόν έξω από κάθε σπίτι έβλεπε κανείς και ένα μπολάκι με νερό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκδώσει ψήφισμα στην αρχή του καλοκαιριού, σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η λειτουργία τσίρκο στο νησί, εξαιτίας της κακοποίησης που τυχαίνουν τα ζώα. Παρόλα αυτά στη Λευκάδα μέσα στο καλοκαίρι έφτασε ένα τσίρκο, το οποίο τα μέλη της οργάνωσης έσπευσαν να απομακρύνουν. Αφού πρώτα ειδοποιήθηκαν οι Δημοτικές Αρχές, δεν χορηγήθηκε στις νταλίκες του τσίρκου άδεια για να κατασκηνώσουν με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν με τη συνοδεία της δημοτικής αστυνομίας.
Τελικά οι εργαζόμενοι στο τσίρκο αναγκάστηκαν να νοικιάσουν ιδιωτικό χώρο και παρουσίασαν νούμερα μόνο με κλόουν και ακροβάτες. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στην προηγούμενη παράστασή τους στην Κέρκυρα είχαν παρουσιάσει και άλλα νούμερα με ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου