Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πού προσανατολίζονται οι έρευνες για το τυφλό χτύπημα στο Mall




Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση και στην Ελληνική Αστυνομία το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο The Mall.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σαρώσει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αποκομίσει κάποια ασφαλή συμπεράσματα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, οι δύο σκιές στις οποίες προσανατολίζονται οι έρευνες φαίνεται να έχουν αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida.gr, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου Mall που έχει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ δείχνει τουλάχιστον τέσσερα άτομα οπλισμένα να βρίσκονται στο χώρο πριν από την έκρηξη της βόμβας.

Σύμφωνα το tovima.gr, oι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής έχουν εκτιμούν πως στο χώρο του εμπορικού κέντρου βρίσκονταν τουλάχιστον έξι ή επτά άτομα τα οποία πιθανότατα ήταν όλα οπλισμένα, προκειμένου να προσφέρουν κάλυψη στους συνεργούς τους, οι οποίοι θα τοποθετούσαν τη βόμβα – χύτρα, η οποία περιείχε ΑΝΦΟ και ζελατοδυναμίτιδα, στο σταντ με τις εφημερίδες.

Η επιλογή του στόχου ωστόσο, δηλαδή ενός εμπορικού κέντρου Κυριακή πρωί, που ήταν γνωστό ότι θα είναι γεμάτο με παιδιά, τρομοκρατεί τις Αρχές, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρχές προσανατολίζονται σε νέα μορφή τρομοκρατίας, με άλλα κριτήρια. Σε αυτό το συμπέρασμα συντελεί και το σημείο στο οποίο άφησαν οι τρομοκράτες τη βόμβα, κάτω δηλαδή από τις κυλιόμενες του πρώτου ορόφου, σε κοινή θέα και όχι κάπου κρυμμένη... Άλλωστε την ώρα της επίθεσης, μέσα στο εμπορικό ήταν 200 άτομα που πρόλαβαν να βγουν οριακά από το κτίριο και να απομακρυνθούν.

Την ίδια ώρα, στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός, καθώς πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό χτύπημα μέσα σε μία εβδομάδα! Σε περίπτωση που στις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει ανάληψη ευθύνης, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν ένα νέο, ακόμη πιο σοβαρό χτύπημα...
Πάντως, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, οι Αρχές συνδέεουν τα περιστατικά και “βλέπουν” τους ίδιους δράστες ή έστω συγκοινωνούντα δοχεία πίσω από τα δύο χτυπήματα.

Η τεχνογνωσία που φαίνεται ότι είχαν οι δράστες καθώς και η συνδεσμολογία κάνει ορισμένους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να προσανατολίζονται σε ασύλληπτα μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”.
Ωστόσο, από τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ τηρούν στάση αναμονής μέχρι να έχουν κάτι χειροπιαστό στα χέρια τους, ώστε αφενός να μπορέσουν να προχωρήσουν σε διαλεύκανση των υποθέσεων, αφετέρου να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να προλάβουν τυχόν νέο χτύπημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου