Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Deutsche Bank: «Η Ελλάδα θα περάσει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι»



Deutsche Bank: «Η Ελλάδα θα περάσει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι»
Κρίσιμη διαδικασία με το PSI χαρακτηρίζει η Deutsche Bank τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, σε έκθεσή της με ημερομηνία 30 Μαρτίου. Όπως αναφέρει, «η επιτυχία των εκλογών που θα οδηγήσει σε μία σταθερή κυβέρνηση, αποτελεί προϋπόθεση για να δημιουργηθεί μία αποδοτική σχέση με την Ευρώπη και να μπουν τα θεμέλια της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας».
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, οι εκλογές που θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν θετική έκβαση, ωστόσο, οι αναλυτές θεωρούν ότι «οι προθέσεις των ελλήνων ψηφοφόρων είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευθούν, λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης».
Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, «εκκρεμεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του 2012 πρέπει να λάβει μέτρα της τάξης του 5,5% του ΑΕΠ μέχρι τον Ιούνιο», προβλέποντας ότι η Ελλάδα «θα περάσει ένα δύσκολο καλοκαίρι».
Για τους αναλυτές της Deutsche Bank το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις εκλογές, θα είναι η συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς θεωρούν «απίθανο ένα από τα δύο κόμματα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση».
Παράλληλα εκτιμούν ότι τα δύο κόμματα μαζί θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 38%-41% των ψήφων προκειμένου να λάβουν πάνω από 150 έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου