Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Έλληνες οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας!



Έλληνες οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας!
Οι Ελληνες κατοίκησαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία, πριν ακόμη και τους Μαορί, ισχυρίζονται τρεις επιστήμονες, κάνοντας μάλιστα τον εξωφρενικό αυτό ισχυρισμό τους θέμα του βιβλίου τους, στο οποίο παραθέτουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διαθεσή τους για να το στηρίξουν.
Όπως δημοσιεύει το iefimerida.gr, το βιβλίο στο οποίο περιέχεται αυτός ο απίστευτος ισχυρισμός τιτλοφορείται«Ως την άκρη του κόσμου» και το περιεχόμενό του επιμελήθηκαν από κοινού οι ερευνητές Μάξγουελ Χιλ, Γκάρυ Κουκ και Νόελ Χίλιαμ.
Στο εν λόγω βιβλίο απεικονίζονται αρχαίοι χάρτες, σχεδιασμένοι την προ Χριστού εποχή, και στους οποίους οι δημιουργοί σχεδίασαν με λεπτομέρεια την ακτογραμμή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Λαξευμένοι βράχοι, πέτρινα κτίρια και μνημεία, όλα αποδίδονται στους ευρωπαϊκής καταγωγής που ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία, αιώνες πριν την άφιξη των Πολυνήσιων, λένε οι συγγραφείς του βιβλίου.
Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ένα πέτρινο γλυπτό που απεικονίζει ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βρέθηκε στην Taupo, ένα πέτρινο πυλώνα με ένα ακριβή χάρτη των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, όπου φαίνεται η Λίμνη Taupo, στο σχήμα που είχε κατά την πριν το 232μ.Χ. έκρηξη, και σκαλίσματα σε βράχους στο Raglan.
Πάντως, ο καθηγητής του πανεπιστημίου AUT, Πολ Μουν, απορρίπτει τον ισχυρισμό των τριών ερευνητών-συγγραφέων λέγοντας πως «δεν είναι αξιόπιστοι καθώς δεν έχουν σχέση με την ιστορία, την αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και άλλες σχετικές επιστήμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου