Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο κέντρο της Αστόριας [Video]



Νέα Υόρκη. Astoria. Πλημύρισε προχθες 24 Δεκεμβρίου(11) παραμονή των Χριστουγέννων το κέντρο της Ελληνικής Αστόριας στην Νέα Υόρκη από ήχους, αρώματα, μυρωδιές και...
ευωδιές από τσουρέκια κουλουράκια, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά και χρώμα Ελληνικό παραδοσιακό από τα κάλαντα που έψαλαν τα παιδιά του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης σε Έλληνες και Αμερικανούς. Για πέμπτη χρονιά φοιτητές, νέοι εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες πήραν τους στολισμένους δρόμους και μπήκαν σχεδόν σε όλα τα ελληνικά καταστήματα στην Αστόρια και έψαλαν το «Καλήν εσπέρα Άρχοντες αν είναι ορισμός σας Χριστού τη Θεία Γέννηση» μπροστά στα έκπληκτα μάτια Αμερικανών που πολύ γρήγορα καταλάβαιναν και συμμετείχαν. Οι έλληνες καταστηματάρχες τους υποδέχονταν άλλοι με δάκρυα στα μάτια και άλλοι βάζοντας το μπουναμά στο καπέλο τα Άη Βασίλη που κρατούσαν για να δέχονται τα δώρα και το φιλοδώρημα του κάθε ενός.

Τα χρήματα πάνε για τις ανάγκες του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού για αυτό και ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος, αφού ο συγκεκριμένος οργανισμός αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημιουργικό φορέα, ίσως από τις λίγες εξαιρέσεις που παράγει έργο πνευματικό και καλλιτεχνικό, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά και τις δυνατότητες τους. Οι νέοι του ΚΕΠ από νωρίς το πρωί πήγαν σε λέσχες Ελληνικές και συλλόγους όπου οι απόμαχοι της ζωής(συνταξιούχοι) περνούν τις ώρες τους, σε καφενεία, καφετέριες ελληνικές στην 30η κεντρική λεωφόρο στην Αστόρια την επονομαζόμενη και Greek Avenue το κέντρο της ελληνικής και κυπριακής νεολαίας, σε κρεοπωλεία, κομμωτήρια, ανθοπωλεία, φούρνους ελληνικούς, σουβλατζίδικα, και σε γνωστά και διάσημα ελληνικά εστιατόρια της περιοχής.

Το κέντρο ελληνικού πολιτισμού αποτελεί από τα χρόνια της δικτατορίας που είχε ιδρυθεί προκειμένου να συμμετέχει στον αντιδικτατορικό αγώνα, αποτελεί επί 35 χρόνια τώρα μια πνευματική εστία με καθημερινές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Το τελευταίο διάστημα με πρόεδρο τον διακεκριμένο και γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη και παραγωγό της Ελληνικής Κοινότητας Ηλία Νεοφώτιστο αποτελεί μια πνευματική όαση και κυψέλη πνευματική για νέους ανθρώπους και δημιουργικούς ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν. Τις πρώτες απογευματινές ώρες, ακολουθήσαμε την ομάδα των παιδιών του ΚΕΠ και καταγράψαμε αντιδράσεις του κόσμου, αγκαλιές, φιλιά, συγκίνηση, πλούσια συναισθήματα, ευχές αλλά και τι είχαν να μας πουν στις σύντομες δηλώσεις τους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου