Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

 Τέλος στις λίστες αναμονής βάζει ο Ευαγγελισμός με σύστημα ψηφιακής διαχείρισης



Να δώσει τέλος στις λίστες αναμονής για τους ασθενείς στοχεύει ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο και πλέον αξιόπιστο νοσοκομείο της χώρας, με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας. Με τη νέα αυτή τεχνολογία, οι φάκελοι των ασθενών θα λαμβάνονται και σε CD, οπως θα μπουν σε τάξη και τα προβλήματα με τα ασφαλιστικά ταμεία. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Απο χορηγίες έχουν αποκτηθεί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ασφαλές ίντερνετ, και παρέχεται εκπαίδευση σε γιατρούς και νοσηλευτές.  Κατ' αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει οικονομία, ταχύτητα, και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών.
Στα επείγοντα, οι εντολές του γιατρού θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά σε εργαστήρια, δοικητικές υπηρεσίες, λογιστήρια, κερδίζοντας έτσι χρόνο και για το γιατρό και για τον ασθενή ενώ παράλληλα περιορίζεται η γραφειοκρατία.
Ο Διοικητης του νοσοκομείου, Μιχάλης Θεοδώρου, εξήγησε στα «ΝΕΑ» ότι με την ψηφιακή διαχείριση, το νοσοκομείο θα εξοικονομήσει άμεσα 50.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο ετήσιο κόστος του χαρτιού που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο.
Η μέθοδος εφαρμόζεται επιτυχώς στην Ε' Παθολογική κλινική και άμεσα θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον «Ευαγγελισμό», όπου κάθε κλινική θα έχει τα δικά της λάπτοπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά αρχίζουν και συγκεντρώνονται επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου