Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Συγχωνεύτηκαν τα Νομικά Πρόσωπα


Στη συγχώνευση των πέντε Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) που είχε έως σήμερα ο Δήμος Χαλανδρίου, σε δύο νέα ΝΠΔΔ, με βάση τις «καλλικρατικές» επιταγές προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.
Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο αποφάσισε τη λύση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΕΠΑΧ) Χαλανδρίου, και τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της στο σχετικό Νομικό Πρόσωπο.
Σημειώνεται ότι με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αιτηθεί προς το υπουργείο Εσωτερικών τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, εξαιτίας της σημαντικής και ευρύτατα αναγνωρισμένης προσφοράς του στον πολιτισμό τα τελευταία σχεδόν τριάντα χρόνια.
Δύο νέα ΝΠΔΔ
Πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Χαλανδρίου δημιουργούνται δύο νέα ΝΠΔΔ: ο «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» που προκύπτει από τη συγχώνευση του «Συμβουλευτικού Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής» (ΣΚΕΠ), των «Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών» και των ΚΑΠΗ, και το Νομικό Πρόσωπο «Ευριπίδης» που προκύπτει από τη συγχώνευση των ΝΠΔΔ «Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης» (ΟΝΑ) και «Φιλαρμονική Δήμου Χαλανδρίου», ενώ στην ευθύνη του περιέρχονται και αρμοδιότητες της ΔΕΠΑΧ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των νεοσυσταθέντων Νομικών Προσώπων είναι 15μελή, με τη συμμετοχή 6 εκπροσώπων της πλειοψηφίας, 5 εκπροσώπων της μειοψηφίας, 3 δημοτών και ενός εργαζόμενου. Στον «Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», πρόεδρος ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λαδόπουλος και αντιπρόεδρος η σύμβουλος Ελένη Νιώτη. Αντίστοιχα, καθήκοντα προέδρου στον «Ευριπίδη» αναλαμβάνει ο δήμαρχος Γιώργος Κουράσης και αντιπροέδρου ο σύμβουλος Ηλίας Ντάβαρης.
Τέλος, η δημοτική αρχή εισηγήθηκε τη λύση της κοινωφελούς ΔΕΠΑΧ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στο Νομικό Πρόσωπο «Ευριπίδης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου