Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Il Giornale: Το Τέταρτο Ράιχ της Μέρκελ


Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Ιταλική εφημερίδα Il Giornale στην Άγκελα Μέρκελ. Στο πρωτοσέλιδο της μάλιστα, δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο "Το Τέταρτο Ράιχ" της Μέρκελ.

Κάτω από τον τίτλο η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία της κ. Μέρκελ με υψωμένο το δεξί της χέρι και υπότιτλο, "Heil Angela". Το μήνυμα σαφές.
Πρόκειται για δεξιά εφημερίδα που ανήκει στον αδερφό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απολυταρχική πολιτική της Μέρκελ έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι αρνείται να δώσει περισσότερο χώρο στην ΕΚΤ προκειμένου να δράσει αποτελεσματικά για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

"Από χθες η Ιταλία δεν είναι πλέον στην Ευρώπη, είναι στο Τέταρτο Ράιχ" γράφει ο αρχισυντάκτης, Αλεσάντρο Σαλούστι.

"Στο Τέταρτο Ράιχ ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους είχε επίσης και τον τίτλο του αυτοκράτορα της Ρώμης", σημειώνει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας και εξηγεί ότι οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και εκατομμύρια θάνατοι δεν στάθηκαν αρκετά για να σταματήσουν τις γερμανικές ηγεμονικές φιλοδοξίες των δύο προηγούμενων Ράιχ.

"Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι με κανόνια αλλά με το ευρώ. Οι Γερμανοί θέλουν οι Ιταλοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι να τα παρατήσουν και να δώσουν την εξουσία στον Νέο Κάιζερ, την Άνγκελα Μέρκελ" αναφέρει ο Αλεσάντρο Σαλούστι και τονίζει ότι το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν αντιδρά σε αυτή την κατάσταση.

Επιπλέον σημειώνει ότι η Γερμανία έχει κερδίσει αλλά η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχουν χάσει από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάριο Ντράγκι έχει ηττηθεί, καθώς "περιμένει τους Γερμανούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις τους" και ο πρόεδρος της ΕΚΤ έχει υποκύψει στη βούληση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου