Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η φωτεινή πλευρά της Αθήνας



Τη δική τους, φωτεινή πλευρά της Αθήνας, «γνώρισαν» στους 150 φοιτητές από 50 χώρες, που επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα και συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο AIESEC EuroXpro 2012, οι εθελοντές του προγράμματος «This is my Athens».
Η συνάντηση των Athens Locals -που έγιναν για άλλη μια φορά πρεσβευτές της θετικής πλευράς της πόλης μας- με τους φοιτητές των ξένων χωρών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου το απόγευμα και ακολούθησε περιήγηση στα στενά της Πλάκας, στο Θησείο, το Μοναστηράκι και το Σύνταγμα.
Η βόλτα των Athens Locals με τους φοιτητές κατέληξε στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου με την συμμετοχή και των παρευρισκομένων, περισσότερα από 200 άτομα με neon lights στα χέρια τους, δημιούργησαν ένα ανθρώπινο σχήμα του THIS IS MY ATHENS και έδωσαν ένα χαρούμενο μήνυμα αισιοδοξίας σε ολόκληρη την πόλη. Η μοναδική αυτή στιγμή αναρτήθηκε από τους φοιτητές και τους εθελοντές σε facebook, twitter και youtube δημιουργώντας «ρεύμα» θετικής δημοσιότητας, για την Αθήνα.
Το «This is my Athens» είναι ένα εν εξελίξει πρόγραμμα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) για την ανάδειξη της θετικής εικόνας και την ενίσχυση του τουρισμού της Αθήνας, μέσω της ενεργοποίησης και της ενίσχυσης της τουριστικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης, με καινοτόμες ενέργειες υποδοχής και φιλοξενίας επισκεπτών. Με την επιτυχημένη συλλογή & ανάρτηση στο διαδίκτυο 5.000 και  πλέον φωτογραφιών της Αθήνας και τη δημιουργία του δικτύου εθελοντών περιηγητών «Athens Locals» με 380 συμμετοχές, το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας κατοίκων που αγαπούν την Αθήνα και θέλουν να μοιραστούν τις ομορφιές της με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Για την περιήγηση και τη φιλοξενία των 150 φοιτητών εργάσθηκαν περισσότεροι από 100 εθελοντές του «This is my Athens», υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και εργαζόμενοι στο Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου