Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ



Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία γόνιμης επικοινωνίας ανάμεσα στους ομιλητές και στο ακροατήριο σε επιλεγμένα θέματα αιχμής, στη Φυσική, στα Μαθηματικά, στη Χημεία, και στη Πληροφορική με στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις εφαρμογές των επιστημών. Ειδική έμφαση θα δοθεί στην ενότητα και αλληλουχία των θετικών επιστημών και στο άνοιγμα νέων κατευθύνσεων. Το Ίδρυμα ευελπιστεί ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλει στην εγνωσμένη θεματική επιλογή των ακροατών στην συνέχιση των σπουδών τους.
Για να μεγιστοποιηθεί η ωφέλεια των συμμετεχόντων και να εξασφαλισθεί η μέγιστη αλληλεπίδραση μεταξύ ακροατών και ομιλητών επιστημόνων η επικοινωνία και συναναστροφή των δύο ομάδων θα είναι συνεχής καθ'όλη την ημέρα και για το σύνολο των ημερών των Διαλέξεων. Επομένως οι συμμετέχοντες πρέπει να μην συνοδεύονται και να παραμείνουν στους χώρους του ξενοδοχείου κατά το εν λόγω διάστημα.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ

Οι Διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Mare Nostrum Hotel Thalasso στη Βραυρώνα Αττικής, όπου και θα διαμείνουν οι συμμετέχοντες.
Ημερομηνία άφιξης 18/9/2011 και ημερομηνία αναχώρησης 24/9/2011 (5 διανυκτερεύσεις).
Οι Διαλέξεις θα αρχίσουν το απόγευμα της Κυριακής, 18ης Σεπτεμβρίου 2011 και θα τελειώσει το μεσημέρι του Σαββάτου 24ης Σεπτεμβρίου 2011. Η άφιξη και εγγραφή όσων συμμετέχουν θα πρέπει να γίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από τις 2.00μμ έως τις 4.00 μμ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν πρέπει να είναι πτυχιούχοι ή επί πτυχίω φοιτητές Σχολών Θετικών Επιστημών ή Πολυτεχνικών Σχολών, Έλληνες κατά την ιθαγένεια ή το γένος.
Οι μεν πτυχιούχοι πρέπει να συγκεντρώνουν γενική βαθμολογία πτυχίου από 8,00 και άνω ή αντίστοιχη του εξωτερικού, οι δε επί πτυχίω τουλάχιστον μέσο όρο βαθμολογίας 8,00 μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ταχυδρομικώς στη Γραμματεία του Ιδρύματος ( ΛΕΩΦ.ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 23Α, 10674, ΑΘΗΝΑ) αίτηση συμμετοχής που να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
" Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
" Αντίγραφο πτυχίου και βαθμό αποφοίτησης για τους πτυχιούχους ή βεβαίωση μέσης βαθμολογίας μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τους επί πτυχίω φοιτητές
" Αποδεικτικό άριστης γνώσης της Αγγλικής γλώσσας
" Μία τουλάχιστον συστατική επιστολή καθηγητού του πανεπιστημίου όπου
φοιτά ή έλαβε το πτυχίο του ο/η υποψήφιος.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ορίζεται η 30η Μαϊου 2011

Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τους 35. Η επιλογή θα γίνει από την Επιστημονική Επιτροπή του Ιδρύματος και τα ονόματα των επιλεγέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος στις 30 Ιουνίου 2011.

ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝΤο Ίδρυμα Μποδοσάκη θα καλύψει πλήρως το κόστος διαμονής και εστίασης των συμμετεχόντων στο ξενοδοχείο. Επιπλέον, θα καταβάλει σε κάθε συμμετέχοντα τα ακόλουθα ποσά για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής του:

Προερχόμενοι από απόσταση μικρότερη των 100 χλμ. οδικώς: έως € 50
Προερχόμενοι από απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ. οδικώς: έως € 100

Η καταβολή της αποζημίωσης θα πραγματοποιηθεί με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο ενδιαφερόμενος στη Γραμματεία του Ιδρύματος με την προσκόμιση των σχετικών αποδείξεων.

Αν υπάρχουν φοιτητές που πρέπει να ταξιδέψουν αεροπορικώς, το Ίδρυμα θα φροντίσει για την έκδοση εισιτηρίων, εφόσον οι συμμετέχοντες ενημερώσουν το Ίδρυμα για τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησής τους μέχρι τις 07/07/2011.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Οι ομιλητές στον κύκλο Σεμιναρίων θα είναι οι εξής:

Βουρλούμης Διονύσιος, Ινστιτούτο Φυσικοχημείας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
Δάσιος Γεώργιος, Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Δαφέρμος Μιχάλης, Department of Pure Mathematics and Mathematical Statistics, University of Cambridge.
Ηλιόπουλος Ιωάννης, Theoretical Physics Laboratory, ?cole Normale Sup?rieure (Paris), Acad?mie de Sciences, Institut de France.
Ιωαννίδης Ιωάννης, Τμήμα Πληροφορικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κιτσόπουλος Θεοφάνης, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.
Κυλάφης Νίκος, Τομέας Αστροφυσικής τμήματος Φυσικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Μανουσάκης Στράτος, Τμήμα Φυσικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Department of Physics and Centre for Materials Research and Technology, Florida State University.
Μοσχοβάκης Ιωάννης, Τμήμα Μαθηματικών , Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και University of California, Los Angeles.
Νικολάου Κυριάκος, The Scripps Research Institute, Department of Chemistry & Biochemistry, University of California, San Diego, US National Academy of Sciences.
Παπαδημητρίου Χρίστος, Department of Computer Science, University of California, Berkeley
Ρεσβάνης Λεωνίδας K., Τμήμα Φυσικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Ινστιτούτο Αστροσωματιδιακής Φυσικής ΝΕΣΤΩΡ, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Φωκάς Αθανάσιος, Department of Applied Mathematics and Theoretical Physics, University of Cambridge, Ακαδημία Αθηνών.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3222042

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου